Η εταιρεία / Νέα /

Έτσι θα καταργηθούν οι μαύροι κωδικοί!

Σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr εξετάζονται όμως μέτρα που ελπίζεται ότι εάν δεν απαλείψουν τουλάχιστον θα περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο των «μαύρων κωδικών».

Οι «μαύροι κωδικοί» εξακολουθούν να είναι μία πληγή για τον ασφαλιστικό κλάδο καθώς οι προσπάθειες για εξάλειψη τους έχουν πέσει μέχρι τώρα στο κενό. Επίσης θεωρητικά όλοι είναι εναντίον των «μαύρων κωδικών» όμως στην πράξη οι κωδικοί αυτοί ευημερούν ιδιαίτερα κάτω από «μεγάλα σχήματα» με «δένδρα» και «δενδράχες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr εξετάζονται  όμως μέτρα που ελπίζεται ότι εάν δεν απαλείψουν τουλάχιστον θα περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο των «μαύρων κωδικών». Μεταξύ των μέτρων αυτών που συζητούνται είναι όλοι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι μέχρι ενός να αμείβονται απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονται ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό σχήμα ή δραστηριοποιούνται αυτόνομα. To μέτρο αυτό συζητήθηκε στη  νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ασχολείται με την προσαρμογή της οδηγίας IDD στην ελληνική νομοθεσία.

Εάν υιοθετηθεί τελικά η πρόταση θα σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνουν πλέον τις αμοιβές οι «δενδράρχες» και στη συνέχεια θα τις καταβάλλουν στους ασφαλιστές, αλλά ο ίδιος ο ασφαλιστής θα αμείβεται από την εταιρεία η οποία επίσης θα καταβάλει και την υπερπρομήθεια που του αναλογεί στον δενδράρχη. Με το μέτρο αυτό και το μητρώο διαμεσολαβούντων αλλά και με μία καμπάνια ενημέρωσης του κοινού ώστε να ζητά από τον ασφαλιστή του να τον ενημερώνει για την άδεια του,  που θα ξεκινήσει  σε συνεργασία με τον Γενικό  Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνη Παπαδεράκη, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ευελπιστεί ότι θα περιορισθεί το φαινόμενο των «μαύρων κωδικών».  Πλησιάζει ο καιρός που θα αποκαλυφθεί ποιοι πραγματικά είναι κατά των «μαύρων κωδικών» και ποιοι τους συντηρούν,  αναφέρθηκε στο nextdeal.gr από παράγοντα της ασφαλιστικής αγοράς, γνώστη των εξελίξεων...

Πηγή: Nextdeal.gr (Λάμπρος Καραγεώργος)