Η εταιρεία / Νέα /

Ευρωπαϊκή διαφάνεια στα χρηματο-ασφαλιστικά προϊόντα

Τη δημιουργία ενημερωτικού δελτίου βασικών πληροφοριών για τα επενδυτικά προϊόντα PRIPs προβλέπει σχέδιο κανονισμού της ΕΕ

Τη δημιουργία ενημερωτικού δελτίου βασικών πληροφοριών για τα επενδυτικά προϊόντα –PRIPs προβλέπει σχέδιο κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Με την εν λόγω πρόταση Κανονισμού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην τυποποίηση της πληροφόρησης που θα λαμβάνει ο καταναλωτής σε προ-συμβατικό στάδιο για τα προϊόντα PRIPs, όπως είναι τα unit-linked προϊόντα, έτσι ώστε να μπορεί να συγκρίνει εύκολα τα χαρακτηριστικά τους και να προβαίνει στην αγορά εκείνων που ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες του.
 
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενημερωτικού δελτίου ενιαίου, τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη μορφή, με βασικές πληροφορίες για τα PRIPs με στόχο τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού για τους παρόχους αυτών των προϊόντων.
 
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί πρόταση οδηγίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, επεκτείνοντας το πεδίο εφαρμογής του ισχύοντας πλαισίου στις άμεσες πωλήσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων από ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και στους εκτιμητές και διακανονιστές ζημιών, καθώς και στους πραγματογνώμονες.
 
Μία από τις κυριότερες ρυθμίσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαφάνειας της πληροφόρησης, είναι η διαφάνεια στις αμοιβές των διαμεσολαβητών συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής των ασφαλιστικών υπαλλήλων.

Πηγή: Insuranceworld.gr