Η εταιρεία / Νέα /

''CHECK UP'' ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αφαίρεση σχάρας - μπαγκαζιέρας: κερδίστε 5% στην κατανάλωση καυσίμου! Είναι η πρώτη δουλειά που πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητό σας μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές. Τα περιττά κιλά αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου

Αφαίρεση σχάρας - μπαγκαζιέρας: κερδίστε 5% στην κατανάλωση καυσίμου!
Είναι η πρώτη δουλειά που πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητό σας μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές. Τα περιττά κιλά αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου (μια φορτωμένη μπαγκαζιέρα οροφής αυξάνει έως και 5% την κατανάλωση καυσίμου) και γι' αυτό το λόγο πρέπει να αφαιρέσετε την μπαγκαζιέρα αλλά και πολλά άχρηστα πλέον αντικείμενα που έχουν ξεμείνει από τις καλοκαιρινές διακοπές (π.χ., πτυσσόμενες καρέκλες, ομπρέλες κ.ά.).
Η καθαριότητα
είναι µισή αρχοντιά
Όχι όμως στο πεζοδρόμιο με το λάστιχο. Εδώ χρειάζεται πλυντήριο αυτοκινήτων, μιας και τα πιεστικά μηχανήματα θα μπορέσουν να καθαρίσουν πολλά κρυφά σημεία στα οποία μαζεύονται σκόνη, λάσπη, άμμος από τις παραλίες και άλατα (τα τελευταία, αν παραμείνουν για μεγάλο διάστημα μπορεί να καταστρέψουν και κάποια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου). Μετά το πλύσιμο κάνετε και ένα σωστό κέρωμα. Μην το τσιγκουνευτείτε. Το κερί προστατεύει το αμάξωμα από τις βροχές αφού έχει την ιδιότητα να διώχνει το νερό επάνω από το χρώμα. Ανοίξτε το καπό και καθαρίσετε από τις άκρες τις μαζεμένες πευκοβελόνες ή και τα φύλλα δένδρων.
Ελαστικά
Το καλοκαίρι ταλαιπωρεί τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι κακοτράχαλοι δρόμοι, όπως οι χωματόδρομοι των νησιών ή οι δρόμοι σε πολλές παραλίες επιταχύνουν τη φθορά των ελαστικών. Αφού τσεκάρετε την πίεση, ελέγξτε το πέλμα των ελαστικών, το προφίλ τους για τυχόν σχισίματα κ.ά.
Φαρµακείο - πυροσβεστήρας - ρεζέρβα
Τα άλλα τρία βασικά σημεία που πρέπει να ελέγξετε. Στο φαρμακείο τσεκάρετε τα διάφορα υλικά που μπορεί να έχουν αλλοιωθεί λόγω της ζέστης, ελέγξτε τον πυροσβεστήρα και την ημερομηνία λήξης, ενώ όσοι διαθέτουν κλασική ρεζέρβα ρίχνουν μια ματιά στην πίεση του αέρα.
Ελεγχος στα βασικά µηχανικά µέρη: δεν κοστίζει, είναι θέµα ασφάλειας
Ενας μικρός έλεγχος πρέπει να γίνεται και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου (σύστημα διεύθυνσης, σύστημα φρένων - αναρτήσεις) αλλά και στη στάθμη των λαδιών του κινητήρα, τα υγρά φρένων και στο υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες. Πολλά συνεργεία, εξουσιοδοτημένα και μη, προσφέρουν δωρεάν τσεκ σε καίρια μηχανικά μέρη και παρέχουν με πολύ χαμηλό κόστος την αντικατάσταση των ανταλλακτικών ή τις εργασίες που μπορεί να προκύψουν από τυχόν βλάβες που θα βρεθούν κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας.
Υαλοκαθαριστήρες:
για άψογη ορατότητα
Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων είναι σίγουρο ότι φθείρονται από τις σκόνες και την άμμο. Πρέπει να αντικατασταθούν ώστε να είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση βροχής θα καθαρίζουν σωστά το παρμπρίζ και δεν θα αφήνουν τις γνωστές «γραμμές» που δυσχεραίνουν την ορατότητα.
Αµάξωµα, τσιµούχες
Εδώ πρέπει να ελέγξετε το αμάξωμα για τυχόν χτυπήματα, τα οποία αν δεν μπαλωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται ίσως με τις βροχές να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά και να κοστίσει πολύ περισσότερο. Τσεκάρετε τις τσιμούχες στις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βάλουν νερά με τις βροχές.
Κάµπριο:
καλό αλλά… λερώνει!
Καλές οι ηλιόλουστες βόλτες με το κάμπριο αυτοκίνητο, αλλά η σκόνη στο εσωτερικό τους μετά τις διακοπές απαιτεί γενικό καθάρισμα στο σαλόνι και τα κρυφά σημεία. Επίσης, όσοι διαθέτετε κάμπριο με υφασμάτινη οροφή πρέπει να δείτε σε έναν ειδικό τη στεγανότητά της και να αντικαταστήσετε τις φθαρμένες τσιμούχες με καινούργιες για να μη γίνει… μπανιέρα το αγαπημένο σας ανοιχτό μοντελάκι με την πρώτη βροχή.
Μην ξεχάσετε:
n Τις κλειδαριές οι οποίες μπορεί να έχουν πιάσει σκόνη
n Να καθαρίσετε το εσωτερικό με ηλεκτρική σκούπα
n Να ρυθμίσετε τη δέσμη των φώτων που πιθανόν να έχουν απορυθμιστεί

Πηγή: http://www.tanea.gr/AutoNEA/