Η εταιρεία / Νέα /

Τη θεσμοθέτηση του «Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή» εξετάζει η ΕΑΕΕ

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής αναμένεται να λειτουργήσει με βάση τα πρότυπα του τραπεζικού διαμεσολαβητή

Την ιδέα περί καθιέρωσης του θεσμού του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή (ombudsman) αναθερμαίνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ώστε ο κλάδος να έλθει πιο κοντά στους ασφαλισμένους, ενισχύοντας τις προσπάθειες επίλυσης διαφορών που ανακύπτουν κατά τις συναλλαγές τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Ήδη η διοίκηση της ΕΑΕΕ φέρεται να έχει απασχοληθεί με το θέμα, το οποίο επαναφέρει μετά και την αύξηση των παραπόνων και καταγγελιών από την πλευρά των καταναλωτών, αλλά και τις συχνότερες παρεμβάσεις της γενικής γραμματείας Καταναλωτή και της Τραπέζης της Ελλάδος, που σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησαν στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Ένωση έχει καταρτίσει έναν πρώτο προϋπολογισμό για τα έξοδα οργάνωσης και λειτουργίας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ενώ όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, οι παρεμβάσεις του θα βασίζονται στην ανεξαρτησία με την οποία θα δρα ως φορέας, στην νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ελευθερία της εκατέρωθεν ακρόασης.
 
Πρόθεση της Ένωσης είναι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να λειτουργήσει στα πρότυπα του τραπεζικού διαμεσολαβητή, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξωδικαστική επίλυση καταναλωτικών διαφορών, αλλά και στη στήριξη της απόφασης την οποία έλαβε η Ένωση, τα μέλη της να συνδράμουν τα μέγιστα για την αυτορρύθμιση της αγοράς.
 
Παράλληλα, η Ένωση, μέσω του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, θα επιδιώξει να ενισχύσει την εικόνα του κλάδου, αλλά και να εξουσιοδοτήσει ένα τρίτο, ανεξάρτητο πρόσωπο, για τη φιλική επίλυση διαφορών που ανακύπτουν μεταξύ ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιρειών.

Πηγή: Insuranceworld.gr