Η εταιρεία / Νέα /

Αυξάνονται τα ανασφάλιστα ΙΧ…καθυστερούν οι διασταυρώσεις στο TAXISΝΕΤ

Η εμπλοκή στις διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μεταξύ TAXISNET και ασφαλιστικών εταιριών φαίνεται να καθυστερεί τις περιβόητες ειδοποιήσεις προς τους οδηγούς τους καθώς και η επιβολή των προστίμων.

Στο μεταξύ από υπάρχοντα στοιχεία ο αριθμός των ανασφάλιστων αυξάνεται ή παραμένει σταθερά υψηλός παρά τις προειδοποιήσεις. Για παράδειγμα στα Χανιά όπως αναφέρει το goodnet.gr η διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Σοφία Λογαρίδου, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, ανέφερε:
«Παλιά υπολογίζαμε ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ήταν 1 στα 4 ενώ τώρα είναι περίπου 1 στα 2. Δεν υπάρχει τροχαίο ατύχημα που να μην εμπλέκεται κάποιο ανασφάλιστο όχημα».
Επίσης σύμφωνα με το dete.gr από τα 104.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αχαϊα και τα 54.000 δίκυκλα το 25% είναι λόγω οικονομικής κρίσης ανασφάλιστα.
Στο μεταξύ παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι δυνατή η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων ειδοποιήσεων που θα συνοδεύονται και από πρόστιμο 250 ευρώ, καθώς και με την υποχρέωση να προχωρήσουν στην ασφάλιση τους μέσα σε 20 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον πρόστιμο
Ωστόσο, μέσα στον αριθμό των οχημάτων που φέρονται ως ανασφάλιστα και είναι γύρω στα 2 εκατομμύρια υπολογίζονται και χιλιάδες κρατικά οχήματα, τα οποία εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λπ.).

Πηγή: Asfalisinet.gr