Η εταιρεία / Νέα /

Μήνυμα Προβοπούλου προς ασφαλιστικές

Γ. Προβόπουλος: «Αξιολογούμε τις εταιρείες και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τον κλάδο»

Ανοχή υπό προϋποθέσεις θα επιδείξει η Τράπεζα της Ελλάδος έναντι όσων ασφαλιστικών εταιρειών αντιμετωπίζουν κεφαλαιακά ζητήματα, ενώ δεν πρόκειται να χαριστεί σε όσους περάσουν τις κόκκινες γραμμές της αγοράς.

Αυτό ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό μήνυμα το οποίο φρόντισε να περάσει ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιώργος Προβόπουλος, στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με το οποίο είχε χθες προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση.

Θα είμαστε συμπαραστάτες του κλάδου, αλλά μόνο σε όσους αντεπεξέρχονται των υποχρεώσεών τους, φέρεται να δήλωσε ο διοικητικής της Τραπέζης της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι ο ίδιος θα επιλαμβάνεται όλων των σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής ασφάλισης, έχοντας πρώτα λάβει την αναγκαία ενημέρωση από τους συνεργάτες του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος φέρεται επίσης να έθεσε θέμα αυξήσεων κεφαλαίου, προτάσσοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας της ασφαλιστικής αγοράς. Αξιολογούμε τις εταιρείες και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τον κλάδο, φέρεται να ανέφερε, για να προσθέσει ότι για το σκοπό αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος θα επιδιώξει να συνεργαστεί στενά με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αναμένει όμως και την ουσιαστική ανταπόκριση της ίδιας της αγοράς.

Τέλος, από την πλευρά της ΤτΕ επισημάνθηκε ότι πέρα από τους αυστηρούς ελέγχους τους οποίους θα ασκήσει η Εποπτική Αρχή, θα πρέπει και η ασφαλιστική αγορά να αναλάβει τις δικές της δεσμεύσεις, δρομολογώντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την εφαρμογή κανόνων αυτορύθμισης.
 
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση του κ. Προβόπουλου με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ, παραβρέθηκαν ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κ. Σπύρος Ζάρκος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΤτΕ.

Πηγή: Insuranceworld.gr