Η εταιρεία / Νέα /

Ερχονται ειδοποιητήρια για 30.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Ραβασάκια από την εφορία θα λάβουν το επόμενο διάστημα περίπου 30.000 κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, όπως υποχρεούνταν.

Τα πρόστιμα που θα κληθούν να καταβάλουν θα κλιμακώνονται από 44 έως και 2.640 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Εντός των προσεχών εβδομάδων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και οι εφορίες θα πραγματοποιήσουν διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των κατόχων Ι.Χ. αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων που δεν κατέβαλαν - αν και όφειλαν - τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Για όσους χτυπήσουν κόκκινο τα κομπιούτερ της ΓΓΠΣ θα επιβληθούν πρόστιμα ισόποσα με την αξία των τελών κυκλοφορίας που έπρεπε να πληρώσουν. Τα ποσά αυτά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη (για τις δημόσιες υπηρεσίες) ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής.

Όσοι ακινητοποίησαν τα οχήματά τους καταθέτοντας τις πινακίδες τους στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2013, απαλλάσσονται και δεν θα κληθούν να πληρώσουν τα προβλεπόμενα ποσά τελών και προστίμων.

Πηγή: Euro2day.gr