Η εταιρεία / Νέα /

2,7 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός του Επικουρικού για τη General Union

Για ένα ακόμη τρίμηνο, το πρώτο αυτή τη φορά του 2013, οι ασφαλιστικές εταιρείες συμφερόντων του Παύλου Ψωμιάδη αποτέλεσαν το μεγαλύτερο βαρίδι στα οικονομικά του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του φορέα, στο διάστημα 1η Ιανουάριου – 31η Μαρτίου 2013 και από το σύνολο των αποζημιώσεων ύψους 13,5 εκατ. ευρώ, τα 9,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν υποχρεώσεων των πέντε ανακληθεισών εταιρειών του ομίλου Ασπίς.

Ειδικότερα, στο εξεταζόμενο διάστημα το Επικουρικό Κεφάλαιο κατέβαλλε 2,7 εκατ. ευρώ για λογαριασμό της General Union, 2,6 εκατ. ευρώ για την Commercial Value, 1,5 εκατ. ευρώ για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, 0,8 εκατ. ευρώ για την General Trust και ένα πολύ μικρό ποσό -κάτω των 50.000 ευρώ- γα την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Βαθιά το… χέρι στην τσέπη έβαλε αυτό το τρίμηνο το Επικουρικό Κεφάλαιο και για τις εταιρείες:
-          Ευρωπαϊκή Πρόνοια για την οποία κατέβαλλε το ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ,
-          Εγνατία από την οποία επιβαρύνθηκε 1,3 εκατ. ευρώ,
-          Eurostar για την οποία πλήρωσε ζημιές ύψους 0,8 εκατ. ευρώ,
-          Αργοναυτική για την οποία κατέβαλε 0,6 εκατ. ευρώ,
-          EOS της οποίας οι αποζημιώσεις ανήλθαν σε 0,5 εκατ. ευρώ, ενώ
-          το υπόλοιπο των αποζημιώσεων αφορούσε μικροποσά για ακόμη 13 ασφαλιστικές εταιρείες δίχως άδειες λειτουργίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε αυτό το τρίμηνο το Επικουρικό Κεφάλαιο κατέβαλλε και τις πρώτες – λίγες αποζημιώσεις για λογαριασμό της EVIMA, ενώ σε ότι αφορά το κόστος διακανονισμού των ζημιών αυτό ανήλθε συνολικά στο ποσό των 460.798 ευρώ.

Πηγή: Insuranceworld.gr