Η εταιρεία / Νέα /

102 κτίρια του Επικουρικού Κεφαλαίου σε πλειστηριασμό

Η συνολική αξία των ακινήτων, που ανήκουν σε εταιρείες των οποίων οι άδειες λειτουργίας ανακλήθησαν, ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ

Αγώνα δρόμου για την πώληση – εκποίηση δεκάδων ακινήτων που ανήκουν σε ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων οι άδειες λειτουργίας ανακλήθηκαν και η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ, κάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο προκειμένου να ενισχύει τη ρευστότητά του.
 
Όπως προκύπτει από στοιχεία του Επικουρικού, τα 55 εκατ. ευρώ υπολογίζονται με βάση τις τιμές εκκίνησης με τις οποίες τα ανωτέρω ακίνητα θα τεθούν -μέσα στους επόμενους μήνες- σε πλειστηριασμό.
 
Πρόκειται συνολικά για 102 κτίρια, καταστήματα, γραφεία ή και διαμερίσματα, με τιμές εκκίνησης από 18.000 ευρώ έως και 3 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και τα υπόλοιπα στο Αγρίνιο, το Βόλο, την Ερέτρια, την Ιθάκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και τη Ρόδο.
 
Παράγοντες του Επικουρικού σημειώνουν ότι τα ποσά που θα μπορούσαν να αντληθούν μέσω πλειστηριασμών είναι μεν σημαντικά και θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό το φορέα να αντιμετωπίσει τα ανοίγματά του, δεν παραλείπουν ωστόσο να επισημάνουν ότι λόγω της γενικότερης ύφεσης, αλλά και της δυσπραγίας που επικρατεί στο χώρο των κατασκευών και του real estate, η ζήτηση είναι περιορισμένη, οπότε περιορίζονται και τα περιθώρια του Επικουρικού να εξασφαλίσει ρευστότητα από τις πωλήσεις ακινήτων.
 
Προσθέτουν, τέλος, ότι αν κάτι θα μπορούσε να συμβάλλει άμεσα ώστε ο φορέας να «σταθεί» οικονομικά, είναι η αλλαγή πλαισίου σε ότι αφορά το run off των ασφαλιστικών εταιρειών, με την οποία θα αποκτήσει το δικαίωμα μεταβίβασης κόκκινων χαρτοφυλακίων σε ξένες εξειδικευμένες εταιρείες και έτσι να «βγάλει» από πάνω του σημαντικές υποχρεώσεις.

 Πηγή: Insuranceworld.gr