Η εταιρεία / Νέα /

Έξι γόρδιοι δεσμοί για την ασφαλιστική αγορά

Αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, αρχής γενομένης από το εισπρακτικό, αναμένεται ότι θα ληφθούν το καλοκαίρι

Αποφάσεις και λύσεις σχετικά με κρίσιμα ζητήματα τις ασφαλιστικής αγοράς εκτιμάται ότι θα δούμε στους τρεις επόμενους μήνες, ή αλλιώς στο διάστημα που μεσολαβεί έως το Φθινόπωρο, καθώς θα κλείσουν ορισμένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα της αγοράς, αρχής γενομένης από το εισπρακτικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει σε κανονιστική ρύθμιση ώστε να αλλάξει τους όρους είσπραξης των ασφαλίστρων και να περιορίσει τη γκρίζα ζώνη στις συναλλαγές, όπου, όπως λέγεται, βρίσκονται «εγκλωβισμένα» περί τα 900 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα που ακολουθεί αναμένονται και τα εξής:
-          Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα επιχειρήσει να ανοίξει την πόρτα του νέου υπουργού υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, επιδιώκοντας την ουσιαστική ενεργοποίησης της συμφωνίας που έχει συναφθεί με το δημόσιο, για συνέργειες μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και των κρατικών νοσοκομείων.
-          Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες ζυμώσεις ώστε το φθινόπωρο να είναι έτοιμη η πρόταση για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.
-          Η Τράπεζα της Ελλάδος θα εντείνει τις πιέσεις της προς όσες ασφαλιστικές εταιρείες διατηρούν ακάλυπτα τα αποθέματά τους, δίχως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανακλήσεις αδειών.
-          Η Ένωση θα επιχειρήσει να έλθει σε συμφωνία με το γενικό γραμματέα Καταναλωτή για την προσυμβατική ενημέρωση των ασφαλισμένων σε ότι αφορά τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα υγείας.
-          Συμφωνία θα επιδιώξει η Ένωση και για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα του κλάδου, όπου αγορά και κυβέρνηση δεν αποκλείεται να καταλήξουν στην καθιέρωση ειδικού μαθηματικού τύπου.

Πηγή: Insuranceworld.gr