Η εταιρεία / Νέα /

Νέοι κανόνες και οδηγίες στην είσπραξη ασφαλίστρων

Σε αυστηρότερο πλαίσιο όσον αφορά την απόδοση ασφαλίστρων προχωρούν κάποιες από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε αυστηρότερο πλαίσιο όσον αφορά την απόδοση ασφαλίστρων προχωρούν κάποιες από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος να μην έχει ακόμη θεσμοθετήσει το νέο πλαίσιο περί είσπραξης των ασφαλίστρων, η αγορά όμως ήδη προετοιμάζεται και, όπως αναφέρουν πηγές του iw, σχεδιάζει συγκεκριμένες διαδικασίες καταβολής των οφειλομένων, αλλά και αυστηρές, πλήρως αυτοματοποιημένες, ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην ξεφύγουν στο μέλλον τα ανείσπρακτα ασφάλιστρα.
Πως όμως θα λειτουργήσει στην πράξη το νέο καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων από τα δίκτυα πωλήσεων;

Ενδιαφέρον έχει η ενημέρωση που παρείχε προ ημερών προς τους συνεργάτες της γνωστή ασφαλιστική εταιρεία για την πρακτική στην οποία προσανατολίζεται η αγορά και την οποία θα εφαρμόσει μόλις η ΤτΕ θεσμοθετήσει το νέο πλαίσιο συναλλαγών μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, ασφαλιστικών συμβούλων και ασφαλισμένων. Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι:

-  Κάθε μεσιτικό γραφείο, πρακτορείο, ή ανεξάρτητος ασφαλιστικός σύμβουλος θα έχει υποχρέωση να καταβάλλει στην ασφαλιστική ασφάλιστρα τα οποία εισέπραξε από τον ασφαλισμένο, εντός 7 ημερών.
-  Η ασφαλιστική εταιρεία θα ορίζει ένα όριο (π.χ. πλαφόν 10.000 ευρώ) για το οποίο θα είναι «ανοικτός» ο λογαριασμός του κάθε συνεργάτη της.
-   Εφόσον προκύπτει από το σύστημα ότι ο συνεργάτης έχει ξεπεράσει σε οφειλές το πλαφόν αυτό, η εταιρεία θα μπλοκάρει το γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ο ασφαλιστής ή αν λειτουργεί μόνος του τον δικό κωδικό του.
-  Ο κωδικός του γραφείου ή του συνεργάτη θα ξεμπλοκάρει εφόσον μόνο καλύπτεται το οφειλόμενο ποσό.
-  Το πλαφόν που θα ορίζει η ασφαλιστική θα διαφοροποιείται ανάλογα με το γραφείο ή το συνεργάτη.
-  Το πλαφόν θα μπορεί επίσης να μεταβάλλεται προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατόπιν συμφωνίας της εταιρείας και του συνεργάτης της.

Πηγή: Insuranceworld.gr