Η εταιρεία / Νέα /

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα ανασφάλιστα

Ανασφάλιστος ο ένας στους δεκαπέντε οδηγούς

Ανασφάλιστοι και χωρίς σήμα κυκλοφορίας παραμένουν χιλιάδες οδηγοί γεγονός που με ταχείς ρυθμούς προχωρεί να επιλύσει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σχετικές πιέσεις προς το υπουργείο ασκεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος περί των ανασφάλιστων οδηγών που όπως είχε αποκαλύψει το iw προβλέπεται πως να καταρτιστεί λίστα ανασφάλιστων, και θα επιβληθεί πρόστιμο με αναδρομική ισχύ.

 

Κατά τις πληροφορίες τα στοιχεία από τους πρώτους ελέγχους της τροχαίας, που αποφασίσθηκαν μετά τη σύζευξη του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίων με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, εντοπίζονταν ανασφάλιστος ο ένας στους 15 οδηγούς, και εν συνεχεία χωρίς σήμα εντοπίζονταν ο ένας στους δέκα οδηγούς. Ωστόσο όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες το ποσοστό των ανασφάλιστων είναι πολύ μεγαλύτερο και θα αποτυπωθεί ευκρινώς όταν γίνουν πανελλαδικοί έλεγχοι και αποτυπωθούν συγκεντρωτικά στοιχεία.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ασφαλιστών το δημόσιο χάνει σε ετήσια βάση έσοδα περί τα 60 εκατ. ευρώ από την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

 

Πάντως, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, μιλώντας στο iw, ανεξάρτητα από την κωλυσιεργία που παρατηρείται στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή του νόμου, η τροχαία δηλώνει καθημερινά παρούσα στους δρόμους της χώρας διενεργώντας καθημερινά περί τους 12.500 ελέγχους.

 

«Η συνδρομή της τροχαίας στην καταπολέμηση του φαινομένου των ανασφάλιστων οδηγών, πέρα από την πορεία εφαρμογής του νόμου, κρίνεται σημαντική, δεδομένου ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό για την τόνωση των εσόδων της ασφαλιστικής αγοράς» τονίζει μιλώντας στο iw γνωστός παράγοντας του κλάδου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας οδηγός θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ασφαλιστική συνείδηση.

 Πηγή: Ιnsuramceworld.gr