Η εταιρεία / Νέα /

Ακροβατεί η πώληση της ΑΤΕ

Πειραιώς και ΤΧΣ βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο ασφαλιστικές

ροσδοκίες υπάρχουν από τους ενδιαφερόμενους να κλείσει το deal για την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, ωστόσο οι σκόπελοι είναι ακόμα υπαρκτοί. Είναι οι τρίτη  φορά που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκφράζουν τις ίδιες προσδοκίες, οι οποίες ενδέχεται να υλοποιηθούν και ως το τέλος του μήνα είναι πιθανό να «κλείσει» η συμφωνία. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι Πειραιώς και το ΤΧΣ και βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο από τις ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες εξ αρχής είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το διαγωνισμό.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι, η απόφαση του μετόχου θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα, καθότι και οι δύο εταιρείες επιμένουν στον αγώνα διεκδίκησης της θυγατρικής ασφαλιστικής του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της χώρας.
Γνωρίζοντας ότι το συμβόλαιο εξαγοράς θα συνοδεύεται και από ένα πλαίσιο γενικότερων συνεργειών στην ιδιωτική ασφάλιση με, οι δύο εταιρείες δεν φέρονται διατεθειμένες να εγκαταλείψουν εύκολα τη μάχη τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ΤΧΣ και Πειραιώς πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της προσεχούς εβδομάδας, να επιλέξουν τον αγοραστή της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και κατ΄ επέκταση νέο τους συνεργάτη στην ασφαλιστική αγορά.
Στο μεταξύ, στο πεδίο της αγοράς, η ΑΤΕ Ασφαλιστική συνεχίζει τη δραστηριότητά της δίχως να επηρεάζεται από τις διαπραγματεύσεις του μετόχου της, δίνοντας το δικό της αγώνα, να αλλάξει όμιλο διατηρώντας αλώβητες τις δυνάμεις της, έχοντας ήδη περίπου δύο χρόνια ζήσει σε ένα μεταβατικό στάδιο.
Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι, στο εξάμηνο η εταιρεία κινείται στους ρυθμούς της ασφαλιστικής αγοράς χάνοντας παραγωγή σε επίπεδα χαμηλότερα του 10%, αλλά όχι και μερίδια αγοράς. Οι απώλειες προκαλούνται κυρίως από τον περιορισμό του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας στις Γενικές Ασφάλειες, αλλά και από τη μερική «αναρχία» από την οποία χαρακτηρίζεται ο κλάδος ασφάλισης Οχημάτων, καθώς και από την επιθετική πολιτική τιμών στα ασφάλιστρα Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων.

Πηγή: Insuranceworld.gr