Η εταιρεία / Νέα /

Κομπίνες με ασφαλιστικά συμβόλαια χιλιάδων ευρώ

Τρωκτικά συνεχίζουν να δρουν στην ασφαλιστική αγορά και να λυμαίνονται κόπους επαγγελματιών ασφαλιστών ή να προωθούν συμβόλαια "μαιμού" υφαρπάζοντας από όπου μπορούν και με όποιο τρόπο τα χρήματα των αθώων πελατών.

Η ανυπολογίστου οικονομικού μεγέθους και εκτάσεως κομπίνα αποκαλύφθηκε με την ενεργοποίηση του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου όπου ανάμεσα σε αυτούς που δοκίμασαν να "τσεκάρουν" το ασφαλιστήριο του οχήματός τους μέσω της δυνατότητας που δίνει η πλατφόρμα (ΔΕΙΤΕ INSURANCE-EEA.GR) εντοπίστηκαν και κάποιες παράδοξες περιπτώσεις.

Κατά την έρευνα που έγινε φάνηκε ότι ήταν ανασφάλιστοι που δοκίμασαν αναιτιολογήτως να επιβεβαιώσουν ότι είναι ανασφάλιστοι, ήταν κάποιες περιπτώσεις όπου είχε γίνει λάθος στα στοιχεία  που είχαν καταχωρηθεί οπότε και έσπευσαν να διορθωθούν και ήταν και μια τρίτη κατηγορία αυτών που είτε είχαν πληρώσει αλλά δεν έβρισκαν το ασφαλιστήριό τους. Σε αυτή την τρίτη περίπτωση κατά τις πληροφορίες φάνηκε ότι υπήρχαν ορισμένοι που παρίσταναν τους ασφαλιστές και πούλαγαν ψεύτικα συμβόλαια καθώς και κάποιοι άλλοι που ήταν ασφαλιστές και πουλούσαν συμβόλαια ανύπαρκτων εταιρειών.

Τα ευρήματα προκάλεσαν έκπληξη στους υπεύθυνους του Επικουρικού και φυσικά γνωστοποιήθηκαν και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών  Ελλάδος. Ολα τα ευρήματα, ενδείξεις, και στοιχεία κατατέθηκαν στην αστυνομία, και άλλους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να διεξάγουν έρευνα και να εντοπίσουν τους υπευθύνους. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχουν κυκλώματα σε Ελλάδα και εξωτερικό όπου έχουν οργανωμένο δίκτυο απάτης και εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους καταναλωτές.

 

Πηγή: Insurance-eea.gr ( Γιάννης Βερμισώ)