Η εταιρεία / Νέα /

Αύξηση των ακυρώσεων συμβολαίων στο κλάδο Ζωής, σταθερή στο κλάδο κατά Ζημιών, το πρώτο εξάμηνο του 2015

Αύξηση των ακυρώσεων συμβολαίων στο κλάδο Ζωής, σταθερή στο κλάδο κατά Ζημιών, το πρώτο εξάμηνο του 2015

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών για την παραγωγή ασφαλίστρων των εταιριών μελών της.
Ωστόσο ο κλάδος ζωής κινείται θετικά για όλο το διάστημα του πρώτου 6μηνού του 2015 στην παραγωγή ασφαλίστρων με αύξηση 15,0% στο σύνολο της παραγωγής (Ζωής και ασφαλίσεων Ζωής συνδεμένων με επενδύσεις)
Ειδικότερα στον κλάδο Ζωής, οι επιστροφές ασφαλίστρων κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά του 2014 με εξαίρεση τον μήνα Μάρτιο.
Στον κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις καταγράφεται πολύ μεγάλη αύξηση των επιστροφών ασφαλίστρων τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, ενώ οι υπόλοιποι μήνες κινήθηκαν σε παρόμοιο επίπεδο με το 2014.
Αντίθετα, στο κλάδο κατά Ζημιών οι επιστροφές ασφαλίστρων του πρώτου εξαμήνου του 2015 κινούνται συνεχώς και σταθερά σε χαμηλότερα επίπεδα από τους αντίστοιχους μήνες του 2014,
Παρόμοια είναι η εικόνα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (κλάδοι ασφάλισης χερσαίων οχημάτων και αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων).
Επίσης στις ασφαλίσεις περιουσίας (πυρκαϊά και στοιχεία της φύσεως, λοιπές ζημίες αγαθών και διάφορες οι επιστροφές ασφαλίστρων από ακυρώσεις συμβολαίων χρηματικές απώλειες), οι επιστροφές ασφαλίστρων συνεχίζει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2014.

Πηγή: Asfalisinet.gr